Novosti

U razdoblju od 17. do 20. studenog 2009. u Palma de Majorci održan je prvi simpoziji o anhijalinim ekosustavima (ANCHIALINE ECOSYSTEMS: Reflection and Prospects)

10.12.2009.

U razdoblju od 17. do 20. studenog 2009. u Palma de Majorci održan je prvi simpoziji o anhijalinim ekosustavima (ANCHIALINE ECOSYSTEMS: Reflection and Prospects) u organizaciji Karst Waters Institute iz Sjedinjenih Američkih Država, Mediterranean Institute for Advanced Studies iz Španjolske te Western Australian Museum iz Australije.

Na simpoziju su članovi HBSD-a (Helena Bilandžija, Neven Cukrov i Branko Jalžić) uz znanstvenike s Instituta Ruđer Bošković održali tri pozvana predavanja te s pet postera predstavili povijest te rezultate dosadašnjih istraživanja anhijalinih speleoloških objekata u Hrvatskoj. Prepoznati kao grupa koja intenzivno istražuje anhijaline sustave predloženi su za organizaciju sljedećeg simpozija koji bi se održao 2012. godine. Domaćinstvo je prihvaćeno, a kao mjesto održavanja simpozija predložen je grad Dubrovnik.