Novosti

Otvorenje izložbe: Zagrebačka speleologija - jučer, danas, sutra

25.04.2013.

Zagrebački speleološki savez, u povodu 127 godina speleološke djelatnosti u gradu Zagrebu, 80 godina istraživanja zagrebačke špilje Veternice na Medvednici i 20 godina istraživanja dubokih jama u Republici Hrvatskoj, organizira izložbu pod nazivom Zagrebačka speleologija - jučer, danas, sutra, koja će biti svečano otvorena 2. svibnja 2013., u 20.00 sati, u galeriji/atriju Gradske uprave Grada Zagreb, Trg Stjepana Radića 1. Pokrovitelj izložbe je g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, koji će ujedno svečano otvoriti Izložbu.

Izložba je prva u nizu promotivnih, javnih i medijskih aktivnosti Zagrebačkog speleološkog saveza u 2013. Ovom izložbom Zagrebački speleološki savez želi pridonijeti obilježavanju velikih speleoloških obljetnica, a ujedno želi najaviti još jedan iznimni poduhvat zagrebačke i hrvatske speleologije - najveću speleološku i ronilačku ekspediciju u 2013. godini, Lukina jama - sifon 2013.

Organizatori izložbe su uz fotografije, speleološku i ronilačku opremu, video projekcije i dr., za svečano otvorenje osmislili kratki performans u kojem će sudjelovati speleolozi s užetima i svjetlosnim efektima. Cilj cjelokupnog događanja je popularizacija i približavanje speleologije široj javnosti - kao tehničke i znanstvene djelatnosti čija je svrha istraživanje nepoznatog podzemnog svijeta, te vrednovanje i zaštita podzemlja za buduća pokoljenja.

Stoga pozivamo sve zagrebačke i hrvatske speleologe, prijatelje i simpatizere da u što većem broju prisustvuju i uveličaju svečano otvorenje izložbe.

Nakon svečanog otvorenja slijedi nastavak neformalnog druženja uz prigodno osvježenje, a u prostorijama SO HPD Željezničar, Trnjanska 5b, predviđena je večernja zabava uz muzičku pratnju speleo benda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

shop donatori i sponzori